Olasz Író Umberto / Meghalt Umberto Eco

Íme, egy videóinterjú a szemiotikaprofesszorral: Umberto Eco számos esszét és tanulmányt írt a tömegtájékoztatásról és a modern kultúráról. Az 1967-es A nyitott mű és az 1968-ban készült A hiányzó struktúra című alkotásában a művészi alkotás és a tömegkommunikációs eszközök kapcsolatát, valamint a műalkotás többértelműségét boncolgatta. Első regénye, az 1980-ban megjelent A rózsa neve a nyolcvanas évek legnagyobb regényszenzációja lett. A mű keletkezésének indítékairól egy interjúban szarkasztikusan így nyilatkozott: [perfectpullquote align="left" bordertop="false" cite="" link="" color="" class="" size=""] Meg akartam ölni egy szerzetest. [/perfectpullquote] Az író több rangos irodalmi kitüntetést megkapott, többek között a Strega-díjat, a Médicis-díjat, a Cesare Pavese-díjat, az Asztúria Hercege Díjat, az Osztrák Állami Díjat, 2007-ben a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként a Budapest Nagydíjat. Több egyetem díszdoktorává választotta. Forrás:

  1. Tényleg így nézett ki Umberto Eco könyvtára? | Urban Legends

Tényleg így nézett ki Umberto Eco könyvtára? | Urban Legends

Ez a lista Olaszország, illetve az egykori Itália olasz nyelven, olasz dialektusban vagy latinul alkotó íróit és költőit tartalmazza névsor szerint, évszámmal ellátva. [1] (A legnagyobb klasszikusok vastag betűvel és * jellel jelölve.

  1. Olasz író umberto
  2. Umberto Eco emlékére - Cultura.hu
  3. Olasz író umberto eco
  4. Olasz író umberto magyar
  5. Olasz író umberto d

Az évről évre különböző magyarázatokkal felbukkanó fotót az év elején Don Winslow amerikai író tweetje lökte be újra a netes körforgásba. Winslow maga nem állította, hogy ez Umberto Eco könyvtára lenne, de bejegyzése friss lendületet adott e magyarázat terjedésének is. Az állítás magyar nyelven is újra felbukkant a közösségi oldalakon, én egy 2021 januári poszt új megosztásai révén találkoztam vele. A New York Times cikke szerint azonban a képen látható könyvtár nem Umbert Ecoé volt, hanem a Johns Hopkins Egyetem egykori professzoráé, a 2019-ben elhunyt Richard Macksey é. A nagy könyvbarát hírében álló Macksey gyűjteménye 51 ezer kötetből állt. A könyvtár legértékesebb darabjai – köztük egy első kiadású Moby Dick – már egy évtizede a Hopkins kampuszára került. Harmincötezer további, gondosan kiválogatott könyvet pedig Macksey halála után vittek át az egyetem könyvtáraiba. Ezen a 2009-es felvételen maga a gyűjtő vezeti körbe a nézőket a könyvtárán, bemutatva annak történetét és néhány fontosabb darabját.

Tue, 19 Jul 2022 18:42:15 +0000