Szólíts A Neveden / AndrÉ Aciman - SzÓLÍTs A Neveden

Sokat merít a nagy olasz elődökből, főleg Bernardo Bertolucci neve merülhet fel a képi világot látva, és persze Paolo Sorrentinót is említhetnénk. De az is lehet, hogy egy olasz rendező egész egyszerűen képtelen nem szép filmet készíteni. Az alkotók közül a legismertebb név talán Armie Hammeré, aki a Social Network – A közösségi háló ikerszerepében tűnt fel, és ügyesen építgette a karrierjét olyan filmekkel, mint például Az U. N. C. L. E. embere egyik főszerepe. Kinézete alapján esélyesnek tűnt az amerikai szívtipró skatulya kibérlésére vagy egy aktuális szuperhős megformálására, ehelyett bevállalta Oliver, az amerikai férfi kockázatos alakítását. Nem csoda, hogy majdnem visszamondta a megbízást, de a karizmatikus Guadagnino meggyőzte, így Hammer azon kapta magát, hogy Észak-Olaszországban készül a szerepre egy fura nevű, vékonydongájú fiúval. Akkor találkoztak először, nem kellett összepróbálniuk előtte, mert a rendező világosan látta anélkül is, hogy tökéletes párt fog alkotni a fiúval.
  1. Az élet ajándék – Szólíts a neveden (2. rész) - Blikk
  2. Teljes film magyarul
  3. André Aciman - Szólíts a neveden
  4. Kritika
  5. | 24.hu

Az élet ajándék – Szólíts a neveden (2. rész) - Blikk

szólíts a neveden wikipédia

Teljes film magyarul

Az alkotók fontosnak tartják elmondani újra és újra, hogy ez egy első szerelem története, és nem egy meleg szerelmi történet, próbáljuk meg úgy nézni. Itt senki nem lesz gyógyíthatatlan beteg, nem harcol az emberi jogaiért, nem szakadnak szét családok, nem bántja őket senki, a szereplők megélhetik az összes érzelmüket a környezetük ítélkezése nélkül, nem kell bizonygatni a kapcsolat létjogosultságát másoknak. Ez egy különlegesen szép szerelmi történet két ember között, és tényleg, a végére el fogjuk felejteni, hogy egy 17 éves srác és egy 24 éves fiatalember nyári kalandját nézzük. Hozzászólások hozzászólás

André Aciman - Szólíts a neveden

A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet. A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált. A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban. A Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte o a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára o a New York Magazine felvette FUTURE CANON ("A jövő kánonja") válogatásába o a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta o a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriábanAthenaeum Kiadó Kft.

Kritika

| 24.hu

Nagyon tetszett, hogy ilyen őszinte természetességgel írt két férfi szerelméről, akiknél nem is az a lényeg, hogy ők most melyik nemhez is vonzódnak éppen. Nem, ők csak két ember, akit beleszerelmesednek egymásba. És Aciman még ennél is tovább tud menni kicsit, és megmutatja, hogy nem csak egy emberbe lehetünk szerelmesek, hanem Olaszországba, a művészetbe, a kajszibarack lébe, vagy a lusta nyári délutánokba. A világba. Nagyon okosan lett kiválasztva a hely és az idő a történetben, még belőlem is kihozta a nosztalgiát, az elvágyódás érzését, pedig még csak futó gondolat sem voltam a 80-as években. A könyv legelejétől világos, hogy Elio már felnőttként tekint vissza arra a bizonyos nyárra. Aki esetleg lassúnak, vontatottnak találta a filmet, az nem biztos, hogy barátra lel ebben a regényben, a nagy részét ugyanis Elio belső monológjai, elmélkedései teszik ki, amely sokszor a valóságban is elhangzott párbeszédekkel is összekeveredik. Néha elvesztettem a fonalat, hogy hol végződik Elio és hol kezdődik a világ, de ez egy cseppet sem zavart, sőt.

szólíts a neveden moly
  1. Szólíts a neveden teljes
  2. Szólíts a neveden | 24.hu
  3. Szólíts a neveden letöltés
  4. Szólíts a neveden libri
  5. Szólíts a neveden
  6. Szólíts a nevendon
Tue, 19 Jul 2022 20:20:07 +0000